Saturday, November 7, 2009

Clingy problem..

Clingy problem atau dgn kata lain baby asyik nk menempek jer kt mama dia nie...huhuhu...mmg menguji kesabaran mama..w'pun mama dh ada 2 org anak rs nyer mcm br jer dpt anak mn tak ms haikal dulu mama tk BF kan dia sbb ms tue mama jahil sket tang BF nie..so bak kata papa haikal mama nk qhada' blk BF kan ank...so tekad utk BF kan irdina insyaAllah kalo ada rezeki smpi umur dia 2 thn sperti yg disyariatkan oleh Nya...btul lah kwn mama ckp BF byk cabaran dan dugaan nyer...tp tak per selagi mama mampu n Allah izinkan mama akan terus kan menempuhi cabaran dan dugaan yg dtg...

cabaran pertama ms dlm pantang lps b'salin kan irdina...mama tekad nk bf kan irdina w'pun n***** inverted...bby plak tgh nk blaja latch apalagi n***** mama pun luka n bleeding ms tu Allah saja lh yg tau betapa sakit nyer n hsbnd pun turut kesian smpi ckp "kalo ayg sakit bg jelah fm kat bby..sian abg tgk ayg nangis2 susu kan irdina"....tp mama bls balik "nnt dulu lah abg, ayg tk smpi hati lah nk bg susu lembu kt ank kiter cukup lh kesalahan ayg bg fm kat haikal dulu, tk per sakit nie sekejap jer nnt lama2 baik lah"...mama igt lg masa tue..time nk BF kan irdina jer mesti amik ms sket n biar dia nangis n buka mulut luas2 br mama bg sambil kaki tahan kesakitan...tp alhamdulillah atas sokongan hsbnd n famili dan juga izin dr Allah mama dpt Bf irdina smpi skrg dan mama sentiasa b'doa semga Allah izinkan mama Bf anak mama smpi umur dia 2 thn...amin...

cabaran kedua skrg nie lah...mcm tajuk n3 nie clingy problem...asyik nk menempek je keje nyer mama suka sbnr nyer tp time nk wat keje tue lah...adoi mmg btul2 menguji kesabaran smpi ngn papa dia pun dia tk nk...br 3 bln lbh dh kenal org..advanced btul ank2 yg minum susu ibu nie kan..tk mcm abg haikal dia dulu ngn sesapa pun ok jer relaks jer...mama dia tk de pun tk kisah kecik ati mama ms tue...hehehe tp skrg haikal pun nk menempek jer sbb jeles tgk adik dia asyik ngn mama jer....psl irdina nie...mama dh tak tau nk wat cam ner puting palsu tue tk nak plak...tdo dlm buai pun kejap je...org ckp kalo tdo buai nyenyak sket kan tp ank mama tak pun baik haikal mahupun irdina...diaorg tdo dlm buai smpi umur 2 bln jer pastue tk nk dah...kalo nak tdo kan dia t'paksa lah mama baring sekali smbil BF kan dia smpi lah dia tdo n lepaskn mama kalo mama yg lepaskan confirm bgn smula...kekdg tue smpi mama skali ikut tdo terbengkalai lah keje2 mama...skrg cr yg terbaik nk bg dia tdo lama tanpa mama disisi nyer tdo kan dia meniarap n tdo kan kt dlm bilik...br lama sket dia tdo n mama leh wat keje..hr nie dia wat perangai siang tk nk tdo lama mama bgn jer dia pun bgn...adus tk leh nk mengemas umah n msk lah cam nie...smyg pun dh tk khusyuk...letak jer menangis smpi dh pndi dh kalo kita nk baring kan dia je confirm dia tk nk letak kpala dia n pastue nangis...kita angkat dia smula dia sengih2 adus ank mama sorang nie...smpi papa dia ckp anak manja...tk per laah mama anggap nie sumer kenangan manis jg anak nnt dia dh besar ntah nk menempek kt kita lg ke tak kan...harap2 anak2 mama jd anak yg soleh dan solehah..amin

skrg ni pun kalo mama nk blogging atau fesbuk n cr2 resepi2 yg best kena lah tggu mlm hr....br lah leh ngadap lappy kesayangan mama nie...w'pun mama nie fully housewife tp tk b'makna sumer nyer senang...

No comments: